|
Forum Ośrodka "Brama Grodzka - Teatr NN" Pogaduchy o kulturze, historii i pamięci....
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
michalbrodowski

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 12:51 pm Temat postu: Największe buble lubelskich "śmieszek" rowerowych. |
|
|
Co można powiedzieć o lubelskich ścieżkach? NIE! Prosimy nie przeklinać ;)
Co Was denerwuje? Czego najbardziej nie lubicie? Gdzie widzicie rażące nieprawidłowości?
Szukamy konkretnych miejsc i sytuacji na ścieżkach rowerowych, gdzie trudno przejechać, coś utrudnia przejazd, lub jakieś rozwiazania projektowe są niepraktyczne. Różne wątki pojawiały się na forum, lecz chcemy wszystko zgromadzić w całość.
Będziemy odwiedzać te miejsca z aparatem i sukcesywnie dodawać opisy ze zdjęciami do strony www.rowery.tnn.pl, tworząc tym samym podręcznik: "Jak ścieżek NIE powinno się budować"
Zapraszam wszystkich do opisywania swoich perypetii z lubelskimi "śmieszkami" :) _________________ Pozdrawiam
Michał Brodowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
comaoka
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 12:47 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że już można wrzucić to, co było na pierwszym forum kultury przestrzeni dot. rowerów, tzn. moja prezentacja. Jest dostępna na naszej stronie  _________________ Piotr Znamierowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michal wolny
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 7:36 pm Temat postu: |
|
|
jak widac, nie jest dostepne:)
jesli nia jeszcze dysponujesz - podrzuc na maila to umiescimy
jesli masz jakis zestaw fot pasujacy do tego tematu - warto wkleic |
|
| Powrót do góry |
|
 |
comaoka
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 1:30 am Temat postu: |
|
|
starczy sie rozejzec
http://tnn.pl/k_299_m_3.html
Wybaczcie, ze tylko link, ale w tej chwili korzystam z palmtopa I nawet przez cala noc bym nie dal rady chyba tego tu przeniesc. W tresci sa tez powtykane zdjecia mojego autorstwa, ktore omawialem. _________________ Piotr Znamierowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin Skrzypek
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 9:30 am Temat postu: |
|
|
| Ja też mam parę fotek. Zamierzam zrobić podstronkę na te tematy, tylko uporam się z innymi sprawami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michal
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Posty są stare, nie widziałem nic na stronie - próbowaliście wprowadzić ten pomysł w życie?
Proponuję zamiast podręcznika jak nie budować, pokazywać zdjęcia parami - złe rozwiązanie u nas, i lepsze z innego miejsca.
Do czerwca jestem w Danii, więc gdyby projekt ruszył, chętnie pomogę fotografując tutejsze pomysły.
Pozdrowienia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin Skrzypek
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Fotografuj!
I przysyłaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin Skrzypek
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 4:28 pm Temat postu: |
|
|
| Ja np. robiłem fotki w Munster i jak moglem to wlożyłem je strone. Mam też fotki od Welocypeda, ale juz nie starczyło mi czasu. Ale to jest tylko kwestia cierpliwości, żeby się pojawiły. i potem można odnosić do linków jako do ilustracji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
quina

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 7:26 pm Temat postu: |
|
|
W nawiązaniu do http://rowery.teatrnn.pl/node/207/kr%C3%B3tki_Raport_wakacyjny pkt 3
Po pierwsze najpierw odnosnie strony... prosilbym o zrobieniu poradku:)
po 1. nie mozna komentowac pod artykulami
po 2. proponowalbym 1 forum i moze niech to bedzie rowerowy lublin(http://rowery.teatrnn.pl ma swoje na stronie ale buble trzeba zglaszac tutaj, bo tam nie ma takiego dzialu, ktos kto jest pierwysz raz sie tego nie domysli)[wogole nie wiem mieliscie sie cos dogadc w tej sprawie, ale chyba sprawa lezy, polegal na poletku ideologicznym?]
Buble:
-po PIERWSZE PROSILBYM O DOPROWADZENIE DO USTAWOWEGO WYMOGU AUTOMATYCZNEJ ZMIANY SWIATEL NA WSZYSTKICH PRZEJAZDACH ROWEROWYCH Z SYGNALIZACJA
-jak mam wjechac na jakakolwiek sciezke rowerowa, ktore zaczyna sie nigdzie i konczy nigdzie, wiec wczensiej musze jechac, ale jednak nigdzie ie ma wjazdu z drogi na sciezki, czy na odwrot(dlatego tez ze sciezek nie korzystam)
-po trzecie, ostatnio zauwayzlem dziwna tendencja do robienia krzyzowek pieszo-rowerowych przed przejsciami pieszo-rowerowymi(przyklady na JP2 i spółdzielszości pracy)
-po czwarte prosilbym, zeby gdzies podac informacje kto jest odpowiedzialny za utrzymanie sciezek(chodzi glownie o zielen), gdzie zglaszac zaniedbania, jakie sa kary(w koncu jest umowa sa pieniadze, a nie ma wywiazania sie)
-po piate, co juz pewnie nie mozliwe o przelozenie calutkiej kostki od zalewu do miejsca gdzie sciezka na 10 metrach ma zrobiona zmiane organizjaci stron ruchu(czy ktos za to beknal? czy taka zmiana to male wybaczalny blad?)
-wymiana kostki na asfalt^^
-zdjecie znakow objazdu przy LKJ, ktore jadac nad zalew kieruja nas objazdem do... nikad ale jak sie uprzec to do media markt!
-przy nastepnym remoncie, gdzie zamykana jest sciekza rowerowa pod mostem, prosze o wyznaczanie tymczasowego przejscia dla rowerow, a nie zwyklego przejscia i stawioanie strayz miejskiej do wlepiania mandatow(most na korchmalnej). zobaczice ze po 1 moscie udaje sie puszczac ruch w obie strony, ale zrobic tymczasowy przejazd dla rowerow nie daly rady(niech mi tylko ktos nie mowi, ze to dla bezpieczenstwa, tam jest ograniczenie do 30 i wieczne korki)
-polaczenie istniejacych sciezek rowerowych(bedac juz przy moscie na korchmalnej, gdzie brakuje doslownie 30 metrow!, czy przy lubelskiego lipca 80 polaczenie ze sciezka wzdluz bystrzycy)
-likwidacja zakazu ruchu rowerem po deptaku(chyba jeszcze obowiazuje taki miejski zapis)
na razie tyle:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin Skrzypek
|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 10:45 am Temat postu: |
|
|
Hej,
czy mógłbyś wrzucić ten post na forum lub na dział "Problemy rowerowe" w LublinRowerem.pl?
Być może moja odpowiedź jest bez sensu, bo przecież miałeś jakiś powód, żeby swój list wrzucić waśnie tu, ale generalnie przeprowadzamy się na ten nowy portal, więc tu będzie nieaktywnie.
Daj znać, czy wrzucisz, czy nie, to potem ja podejmę odpowiednie działania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|